Russian veterinary requirements to imported sea food products

Russian veterinary requirements to sea food products
Hygienic requirements for safety and nutrition value of food products. Sanitary and epidemiological rules and regulations
Milestones:
Scope of Application

General Provisions

Hygienic requirements for safety and nutrition value of food products

Fish, Shellfish and Algae and Products Based on them (Annex 1.)

Fish Canned Food Products (Annex 3.)

Fish and Vegetable Canned Food (Annex 3.)

Meat Canned Food (including from Poultry) (Annex 3.)

Sausage products (Annex 3.)

Main Raw Materials and Components Used during Production of Children Food Products (Annex 3.)

Parasitologic safety indices of fish, crustaceans, mollusks, amphibia, reptiles and their derived products (Annex 6.)

Food additives, which do not negatively affect human health when used for production of food products (Annex 7.)

Hygienic requirements for safety of canned food products (Annex 8.)

General terms and definitions (Annex 9.)

Normative and methodical documents on methods for detection and control of safety and nutritional value of food products (Annex 10.)

Normative and guidance documents for methods and procedures of microbiological control of safety and nutritional value of different food products groups (Annex 11.)

Basic principles used in the development of specific activity permitted in food products and hygiene assessment of compliance with the established standards (Annex 13.)

Basic requirements for labelling of nutritional value of food products (Annex 14.)

Brief description of main types of children food (Annex 15.)

— 30.05.2022 —

Президент Ассоциации производственных и торговых предприятий рыбного рынка Виталий Корнев:

«Сколько краба приходится на каждого россиянина? на краба на внешних рынках выше, чем на российском. И если всё готово, всё работает, ты получаешь прибыль, а рентабельность около 100%, то зачем заморачиваться?»


— 26.05.2022 —

Белоруссия приостанавливает поставки семги на российский рынок. Причина – отсутствие доступа к норвежскому лососю. Насколько это ощутимо для потребителя? Какие сорта красной рыбы будут представлены на полках наших магазинов? Чем ответит отечественная рыбоводческая отрасль? Ответы ищем в программе «Прорвемся» на радио «Вести ФМ» с исполнительным директором Ассоциации производственных и торговых предприятий рыбного рынка Александром Фоминым.


ВСЕ НОВОСТИ


Контакты

121614, Россия, г. Москва, Крылатские холмы, д. 47, офис 3
тел.: +7 (495) 981 09 99
факс/тел.:  +7 (495) 414 55 76
info@fish-alliance.ru

Для прессы:
тел.: +7 (915) 474 83 00
Наша Ассоциация приветствует российские СМИ, освещающие вопросы рыбной отрасли. Мы рады сотрудничеству с прессой и оперативно реагируем на запросы журналистов.

За более подробной информацией, пожалуйста, обращайтесь
по адресу: pressa@fish-alliance.ru