Russian veterinary requirements to imported sea food products

Russian veterinary requirements to sea food products
Hygienic requirements for safety and nutrition value of food products. Sanitary and epidemiological rules and regulations
Milestones:
Scope of Application

General Provisions

Hygienic requirements for safety and nutrition value of food products

Fish, Shellfish and Algae and Products Based on them (Annex 1.)

Fish Canned Food Products (Annex 3.)

Fish and Vegetable Canned Food (Annex 3.)

Meat Canned Food (including from Poultry) (Annex 3.)

Sausage products (Annex 3.)

Main Raw Materials and Components Used during Production of Children Food Products (Annex 3.)

Parasitologic safety indices of fish, crustaceans, mollusks, amphibia, reptiles and their derived products (Annex 6.)

Food additives, which do not negatively affect human health when used for production of food products (Annex 7.)

Hygienic requirements for safety of canned food products (Annex 8.)

General terms and definitions (Annex 9.)

Normative and methodical documents on methods for detection and control of safety and nutritional value of food products (Annex 10.)

Normative and guidance documents for methods and procedures of microbiological control of safety and nutritional value of different food products groups (Annex 11.)

Basic principles used in the development of specific activity permitted in food products and hygiene assessment of compliance with the established standards (Annex 13.)

Basic requirements for labelling of nutritional value of food products (Annex 14.)

Brief description of main types of children food (Annex 15.)

— 25.10.2018 —

Крупные рыбодобывающие компании обычно не занимаются креветкой, говорит исполнительный директор Ассоциации производственных и торговых предприятий рыбного рынка Александр Фомин, указывая, что риски ее добычи связаны с нестабильностью запасов. Тем не менее это интересный бизнес, потому что потребность в ее потреблении будет постоянно расти, считает эксперт. По его словам, добываемая в Северном бассейне креветка будет востребована в странах Евросоюза.


— 02.10.2018 —

Исполнительный директор Ассоциации производственных и торговых предприятий рыбного рынка Александр Фомин обратил внимание участников конференции на комплекс мер, которые, по его мнению, надо принять в отрасли в первую очередь. «Первое — выйти на те показатели, которые установлены Доктриной продовольственной безопасности, простимулировать поставки именно на внутренний рынок, чтобы были приоритеты путем изменения налоговых ставок сбора. Второе — необходимо решить, как увеличить глубину переработки. Потому что, если мы не будем перерабатывать продукцию глубоко, мы не сможем перевести ее в центральную часть страны, у нас просто не хватит транспортной мощности. Третье — это четкое государственное регулирование и понимание цепочки наценок», — сказал он.


ВСЕ НОВОСТИ


Контакты

121614, Россия, г. Москва, Крылатские холмы, д. 47, офис 3
тел.: +7 (495) 981 09 99
факс/тел.:  +7 (495) 414 55 76
info@fish-alliance.ru

Для прессы:
Наша Ассоциация приветствует российские СМИ, освещающие вопросы рыбной отрасли. Мы рады сотрудничеству с прессой и оперативно реагируем на запросы журналистов.

За более подробной информацией, пожалуйста, обращайтесь
по телефону +7 (915) 474 83 00
или по адресу: pressa@fish-alliance.ru